Pregatirea teoretica

Pentru categoria B,are durata de doua saptamani si se desfasoara la sediul scolii.
Cursurile incep la ora 17:00 si au durata de doua ore zilnic.
Pe toata durata cursurilor veti beneficia de acces la biblioteca tehnica si legislativa a scolii, brosuri si pliante, precum si de consultanta gratuita.
Acces la teste pe calculator, conform DRPCIV si software de specialitate, pentru imbunatatirea calitatii pregatirii.
Scoala dispune de dotari moderne de pregatire, in concordanta cu noile norme impuse de Ministerul Transporturilor
Scoala de Soferi PAP AUTO COMPANY respecta Programa de Scolarizare si Metodologia de organizare si desfasurare a cursurilor de pregatire teoretica si practica în vederea obtinerii permisului de conducere stabilite de Autoritatea Rutiera Romana.

Pregatirea practica

Se poate incepe numai dupa promovarea unui test de legislatie desfasurat la sediul scolii.
Durata pregatirii practice pentru categoria B este de minimum 15 sedinte a cate doua ore. Ora didactica are 50 minute, cu pauza de 10 minute intre cele doua ore.
Cursantul trebuie sa se prezinte la conducere cu cartea de identitate si legitimatia de cursant, fara sa fi consumat bauturi alcoolice sau substante halucinogene.
Cursurile practice incep cu prezentarea automobilului, cu primele manevre de pornire si demaraj, urmand sa creasca in complexitate pe masura ce cursantul capata deprinderile necesare, ajungand la finalul pregatirii sa stapaneasca automobilul in trafic aglomerat, in situatii dificile.
Primele ore de conducere sunt si cele mai stresante, fiind recomandat cursantului sa se prezinte la pregatire cat mai odihnit si, daca se poate, relaxat.
Pentru o reusita deplina in conducerea automobilului, este necesar in primul rand, sa deprindeti modul corect de a privi in timpul sofatului. Privirea trebuie sa ramana atenta la drum si la evenimentele care se desfasoara pe drum, fara a se duce la maneta schimbatorului de viteze pe timpul schimbarii treptelor.

      Mai jos va oferim o serie de documente utile perioadei de pregatire, cum ar fi:

      Curs de legislatie rutiera: Curs de legislatie rutiera Scoala de soferi Tulcea PAP AUTO

      Curs de prim ajutor: Curs de prim ajutor Scoala de soferi Tulcea PAP AUTO

      Te poti verifica daca faci fata examenului care te asteapta la adresele de mai jos:

www.drpciv.ro

www.scoalarutiera.ro

www.e-drpciv.ro